Nyhetsflash

Söndag den 29:e november har vi öppet hus. 
På grund av Corona måste du boka din plats i förväg, boka här!.

EK_ sid_1_UF hang on monter.JPG

VÅGA BLI EGEN

Företagande & entreprenörskap 

Ekonomiprogrammet

Entreprenörskapsutbildningen inom ekonomiprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur man startar och driver småföretag. Vi jobbar med utmaningar som baseras på fall direkt från verkligheten. Själva grundidén är att du lär dig om företagande genom metoder som i så hög grad som möjligt liknar de situationer som företagare ställs inför varje dag såsom; att utvecklas och arbeta med andra i gemensamma projekt, att du har regelverk att följa och att du lär dig av egna och andras misstag. Vi provar i liten skala på företagande i olika former för att avsluta utbildningen med ett eget företagande i form av UF, Ung företagsamhet.

shipship

Upplägg & innehåll

Vi kommer arbeta med fokus på eget företagande och använda
 oss av arbetssätt som efterliknar hur företag arbetar, att jobba
med utmaningar som är verkliga! Vi arbetar i så stor utsträckning
som möjligt problembaserat och i projektform.


Under utbildningen kommer du att prova på att starta och driva eget företag inom UF, Ung företagsamhet.

FE personal 

Utbildningsresor

I utbildningen ingår en långsegling med skolsegelfartyget Älva. Ombord deltar du i framförandet av fartyget, går vakt, lagar mat och följer den utbildning som bedrivs såväl ombord som iland. 

När vi ligger i hamn besöker vi intressanta platser och historiska miljöer som berikar undervisningen i våra olika ämnen. Vi knyter också internationella kontakter med skolor och företag. 

Älvahem2.JPG

 Säkerhetsutbildning - momentet överlevnad tränas i Stocksunds hamn. 

Alla elever får en grundläggande utbildning i sjösäkerhet inför långseglingen.

Säkerhetsutbildningen omfattar momenten: 
HLR
Brandskydd
Överlevnad
Sjukvård, L-ABC

Den här klassen fick sin utbildning under den
lite svalare årstiden :)

Klicka på en bild nedan för att starta referensgalleriet.

Madeline Ingelgård FE15

Bo:  I Stockholm, men under vintern på bergen!
Gör idag:  Säsongar som skidinstruktör.
Har sedan gjort eleven:  Arbetade som skidinstruktör, testat flera olika jobb och upptäckte delar av världen.
Bästa minne från skolan:   100% segling! Och sedan studenten!
Framtidens drömmar:   Ha fler skidsäsonger, resa i en bil på amerikanska vägar, fler berg i Oceanien och arbeta runt om i världen.

Lärarna på Företagande & entreprenörskap 
Kasper Ringmark Fe15

Bor: Stocksund

Gör idag: Backpackar i Australien med mina bästa kompisar!

Har gjort sedan studenten: Under hösten efter studenten har jag jobbat som elevresurs på en högstadieskola i Djursholm. Efter nyår fick jag jobb som servitör på Grand Hôtel!

Bästa minnet från skolan: Mitt bästa minne från Marina är såklart långseglingen med Älva. Jag hade aldrig seglat tidigare i mitt liv, men det var en sån häftig upplevelse och jag fick vänner för livet och göra saker som mina andra kompisar från andra skolor bara drömde om!

Framtidsdrömmar: I framtiden hoppas jag att jag får jobba med det jag älskar - att filma och redigera filmer. Med kunskaperna från ekonomiutbildningen på Marina hoppas jag att jag i framtiden driver eget!

Fredrik Forsberg Fe15

Bor: Täby

Gör idag:  Sen i höstas driver jag ett klädföretag (Lmntary) med egendesignade kläder. Detta gör jag tillsammans med en mycket god god vän. Just nu är jag även medförfattare tillsammans med min far för den femte upplagan av “Upphandling : LOU, LUF, LUK, LUFS och LOV. 

Har gjort sedan studenten: Jag jobbar sedan i somras deltid på Coop i Djursholm

Bästa minnet från skolan: Jag har inget bästa minne från Marina utan skulle säga att det allt är ett bra minne, men speciellt att komma till skolan och träffa kompisarna!

Framtidsdrömmar: På fritiden jobbar jag mycket med att utforma lukrativa affärsideer, främst inom finansiell teknologi, vilka jag sedan kommer använda mig utav för att starta företag i utvecklingsländer i vilka jag tror just fintech har otroligt stor potential. I februari åker jag till asien för att utforska dess länder i 2,5 månader med några vänner. 

Jakob Diamant Fe15

Bor: Täby

Gör idag: Har ett heltidsjobb på restaurang Monrad´s vid Djursholms torg

Har gjort sedan studenten: Jobbat på olika håll

Bästa minnet från skolan: -

Framtidsdrömmar:  Planen är att under våren spendera lite tid i Australien och Asien, tror det inte blir något jobb, utan mest semester o upplevelse. Därefter ser det förhoppningsvis ut som att jag kommer tillbaka till restauranglivet, kör det under våren och sommaren, där efter siktar jag på att plugga vidare, vad vet jag inte riktigt ännu, har många spridda intressen, dels entreprenörskap, då jag nu har jobbat på ett mindre familjeföretag och sett hur det är, men även mina studier från Marina, jag är även intresserad av psykologin, det kommer också från Marina. 

Klicka på en bild för att starta referensgalleriet

Backa
Nästa
Tipsa en kompis om den här utbildningen!

Aktuellt