lk_sid_1_1.JPG  

Vi lägger vikt vid din personliga
utveckling 
och din roll i gruppen

Ledarskap & kommunikation

Samhällsprogrammet

Ledarskapsutbildningen inom samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av mellanmänskliga relationer och som vill förstå hur grupper av människor fungerar och hur de kan utvecklas. 

Vi kombinerar spännande studier i samhällsfrågor, teorier kring ledarskap och grupputveckling med personlig utveckling. För oss är samarbete viktigt både på våra fartyg, ute i naturen och i klassrummet. Utbildningen byggs till stora delar av upplevelsebaserat lärande och processarbete. 

För att trivas hos oss bör du vara intresserad av människor och samhälle samt vilja utveckla dig själv som ledare och gruppmedlem i nära samarbete med dina klasskamrater.

IdskärLK

Upplägg och innehåll

Kunskaper inom ledarskap och kommunikation efterfrågas inom de flesta yrkeskategorier. Under utbildningen får du enskilt och i projektgrupp utveckla redskap för att formulera, analysera och lösa problem.

Vi studerar rollen som beslutsfattare och chef samt grupprocesser och organisation som enskilda kurser och integrerat i andra ämnen. Efter genomförd utbildning kommer du att bättre känna dig själv, vara medveten om dina styrkor och svagheter och ha jobbat fram modeller som passar just dig för att hantera olika situationer. Du kommer också att ha fått känna på och förstå hur en grupp jobbar bäst tillsammans.

LK personal

Utbildningsresor

I utbildningen ingår utbildningsresor ombord på våra skolsegelfartyg. När vi ligger i hamn besöker vi intressanta platser och historiska miljöer som berikar undervisningen i våra olika ämnen.

Vi knyter också internationella kontakter med skolor och företag. Ombord deltar du i framförandet av fartyget, går vakt, lagar mat och följer den utbildning som bedrivs såväl ombord som iland

Älvahem2.JPG

Lk12a Älvasegling Från Brügge till Malaga

Lk12a´s resa gick från Brügge via ..... häng med nu.........
Cherbourg, Portsmouth, Vigo, Smir, för att sen avslutas i Malaga, 33 dagar senare.

Se Carro´s film från resan.   :)

Klassens loggböcker finns att läsa här   -->

Zarah Sjökvist Lk06

Bor: Vallentuna
Gör idag: Arbetar i Försvarsmakten m Underrättelse. Politik i Vallentuna
Har gjort sedan studenten: Studerat samhällsplanering på SU och som jobbat som Public Affairs-konslut i fastighetsbranschen
Bästa minnet från skolan: Arbetet med Fyren (elevrådet)
Framtidsdrömmar: Försvarsminister

Karin Lindgren Lk08

Bor: Uppsala
Gör idag: Pluggar på Psykologprogrammet, termin 9
Har gjort sedan studenten: Reste ett år i Australien. Började plugga på Psykologprogrammet. köpt båt och seglat runt i Europa. Börja träna klättring och slack-line  :)
Bästa minnet från skolan: Alla seglingar med klassen och de äventyr vi hade tillsammans
Framtidsdrömmar: Jobba som psykolog på ungdomsmottagning. Köpa hus på landet utanför Uppsala

LK12b mot Madeira 
Älva-segling Lk12a ht14 - besättningen 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 - matsalen 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 - styrhytten 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 - yogapass på däck 
Älva-segling Lk12a ht14 - genomgång på däck 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 2
Älva-segling Lk12a ht14 
Samarbete 
Skärgårdsresa med Belle Amie 
Linda Pettersson  Lk05

Bor: Liljeholmen.
Gör idag: Jobbar som Kustbevakare.
Har gjort sen studenten: Jag fortsatte plugga på Marina läroverket direkt efter gymnasiet, läste skärgårdskaptensutbildning i två år, efter det läste jag Maskinbefälsexamen klass VII på Chalmers i Göteborg. Jag har även jobbat på en massa olika båtar i skärgårdstrafiken bla på skärgårdens stolthet S/S Blidösund. Mellan september 2011–juni 2012 jobbade jag ombord på Marina läroverkets segelfartyg Älva som matros. Sen blev det kustbevakningens utbildning i ett år.
Bästa minnet från skolan: Ett av mina bästa minnen från skolan är den fantastiska tiden ombord på Älva. Stjärnhimlen ute på öppet vatten – oslagbart!!
Framtidsdrömmar: Jag lever min dröm nu och jag har en fantastisk resa framför mig!!

Lärarna på Ledarskap 
Livija Bekkhus  Lk10

Bor: Sollentuna, Stockholm.
Gör idag: Jag har jobbat heltid på en kundtjänstavdelning ända sedan studenten (sommaren -13) och gör det fortfarande. Men vidare studier väntar mot vår/höst.
Bästa minnet från skolan: Ett riktigt gott minne har jag från seglingen i 3an mellan Liverpool och Vigo. Mitt i Biscayabukten fiskade besättningen från Älva, och en av dagarna kommer Robban på den största tonfisken jag sett ever! I Princip lika lång som honom, och på hela 23kg!! Mycket god middag blev det kvällen därpå.
Framtidsdrömmar:  Att hjälpa människor att må bättre på ett eller annat sätt är nog det viktigaste för mig, och då passar nog Psykologiprogrammet rätt bra som jag har tänkt läsa.

Anders Olsson Lk04

Bor: Stockholm.
Gör idag: Matchningsansvarig på My Academy.
Har gjort sedan studenten: Jag gjorde lumpen i flottan direkt efter skolan, men övergav sjölivet efter det. Valde sedan att resa flera månader i Australien och Nya Zeeland, innan jag började studera ekonomi vid Linnéuniversitetet i Kalmar, där jag blev engagerad i studentfrågor på både lokal och nationell nivå. Har via en sväng i Malmö nu återvänt till Stockholm där jag jobbar på Sveriges största läxhjälpsföretag. 
Bästa minnet från skolan: Långseglingarna helt klart! Fick uppleva så mycket, dels livet ute på havet med valar och delfiner, men även alla platser i Europa vi fick se. 
Framtidsdröm: Få en högre chefsroll samt bestiga Kilimanjaro.

Dennis Ingel  Lk03

Bor: Danderyd.
Gör idag: Projektledare på ett byggföretag.
Har gjort sedan studenten: Studerade till civilekonom på Stockholms Universitet och därefter jobbat och rest.
Bästa minnet från skolan: Är utan tvekan långseglingarna, allt från vaktpassen mitt i natten, sjösjuka och att kolla på delfiner hoppa i fören till de många studiebesöken och att plugga på däck i solen är erfarenheter och minnen som jag aldrig glömmer.
Framtidsdröm: Förutom allt det vanliga med familj och karriär så skulle jag mer än gärna ta mig ut på havet igen för nya seglingar.

Marcus Ahlgren Lk07

Bor: Kalmar.
Gör idag: Jag studerar Turism ekonomi i Kalmar samt har ansökt till polishögskolan.
Har gjort sedan studenten: Jag har farit runt en hel del och bodde ingen fast stans på fler år. Studerade först Turism i Dalarna samtidigt som jag fick chansen att arbeta som skidlärare i Lindvallen och Fjätervålen. Under den här tiden åkte jag även samtidigt som jag åkte runt till olika platser i Sverige, Norge och Italien för att åka så mycket skidor som möjligt. Sommaren 2011 arbetade jag även på ett hotell på Kreta. Sedan började jag arbeta för Fritidsresor 2012 jobbade för Fritidsresor fram till sommaren 2014.
Bästa minnet från skolan: Som det säkert är för många andra som gått den här skolan är ju seglingarna tiden då de allra flesta och bästa minnena skapades. Det är någonting speciellt med att vara ombord Älva med sin klass och det är en tid jag alltid kommer minnas.
Framtidsdrömmar: Att fortsätta studera och arbeta inom turism eller komma in på polishögskolan.

Erik Wibaeus  Lk04

Bor: Hornstull.
Gör idag: Jag jobbar med flera saker men allt kretsar kring fotografi och fotografisk kommunikation. Dels jobbar jag med ljussättning, konsultation, teknisk assistent, sales och gör en del reklamfilm runt om i världen för resebyråer. Har fotouppdrag för en tidning i Finland på regelbunden basis runt om i Europa och USA.
Gjort sedan studenten: Började med att fotografera skidåkning redan i 3:an på gymnasiet så det blev min naturliga övergång vilket varade i 3-4 år innan jag tröttnade, hade jobbat för de största namnen och de största företagen och ville ha nya utmaningar. Har jobbat med allt ifrån bildbyråer till välgörenhet i olika delar av central- och södra Afrika. Gick ut Nordic School of Photography som drivs av Berghs School of Communications 2012 vilket öppnade många dörrar för mig, både professionellt och personligt.
Framtidsdrömmar: Att få forsätta leva i en kontrasternas värld, att få jobba med det jag är bäst på oavsett plats på jorden. Att få lära sig något mer om världen är det finaste man kan göra och det gör man bäst när man släpper räcket och kaster sig ut i världen.

Johan Krogh Lk08

Bor: Nacka
Gör idag: Jobbar som landstingsrådssekreterare för skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming.
Har gjort sedan studenten: Jag började med att plugga till personalvetare med inriktning psykologi. Under studietiden engagerade jag mig politiskt vilket ledde till att mitt första heltidsjobb blev som politisk sekreterare i Nacka. Jag lämnade Nacka för att börja jobba som politisk tjänsteman i landstinget vilket jag fortfarande gör. På fritiden odlar jag bin, kör traktor, åker båt och är fritidspolitiker.
Bästa minnet från skolan: Det är svårt att inte nämna de vänner jag fått för livet, men att stå nattvakt ombord Älva på Atlanten är svårslaget.
Framtidsdrömmar:Jag vill fortsätta arbeta politiskt för ett bättre och öppnare samhälle. Jag hoppas också kunna komma ut på sjön någon gång igen.

Moa Hammarbäck  Lk10

Bor: Åkersberga.
Gör idag: Jobbar på kundtjänst och som säljare på Linas Matkasse.
Har gjort sedan studenten: Jobbat på både Willys och förskola, regisserat en högstadiegrupp i teater, tagit körkort, åkt på lite weekend resor och tagit reda på vad jag ska göra med mitt liv.
Bästa minnet från skolan: Måste väl säga seglingarna, trots att de kan ha varit riktigt jobbiga också. Men senaste seglingen var extra mysig då vårt vaktlag hade väldigt roligt tillsammans. Bäst var också när vi alla satt och kollade på Eva och Adam tillsammans. Att få ge sig ut på havet och segla med hela sin klass var verkligen en cool upplevelse och jag är glad att jag har fått uppleva det.
Framtidsdrömmar: Resa runt jorden lite och utbilda mig till personlig coach. Skaffa en liten familj vore trevligt också.

Emma Karlsson Lk08

Bor: Solna
Gör idag: Jobbar som Customer Success Manager på Reachmee som tillverkar & säljer ett rekryteringssystem (IT-system)
Har gjort sedan studenten: Studerat personal. arbete & organisation på Stockholms Universitet, jobbat m rekrytering och jobbar nu som CSM på Reachmee (har även seglat i Karibien & Tongas skärgård, vid söderhavet)
Bästa minnet från skolan: Skolseglingen i 3an, all sjösjukan, utbytet i Marocko, alla härliga vaktpass. Egentligen hela livet ombord  :)
Framtidsdrömmar: Fortsätta få jobba med att effektivisera rekryteringsprocesser & HR och jag skulle vilja köpa en segelbåt <3

Klicka på en bild för att starta referensgalleriet

Backa
Nästa
Tipsa en kompis om den här utbildningen!

Aktuellt

Skärgårdsläger 2018

Är över för detta år. läs gärna loggböckerna :)

Studentutspring :)

5 juni 2018. Se filmen