TVÅ SKÄRGÅRDSLÄGER I ETT

Skärgårdsläger 27 juni - 7 juli 2018


Sommarläger ombord på Marina läroverkets skolsegelfartyg Belle Amie och på lägerön Idskär.

- för dig som går ut 7:an och 8:an!

Sex dagar på vår lägerö i Stockholms skärgård och fem dagar ombord på vårt skolsegelfartyg.

 

Länk till anmälningssidan finns längre ner på sidan.

Familjedag
Familjedag den 7 juli 2018
(bild från 2017)

Marina läroverket erbjuder dig som går ut 7:an och 8:an att delta i ett kul, spännande och lärorikt skärgårdsläger i sommar. 

Totalt 50 ungdomar (2 grupper med 25 i varje) kommer att kunna erbjudas plats på detta läger. Du kommer att bo på vår egen lägerö Idskär i fem dagar, där kommer du att lära dig hantera både  motor- och segel båtar. Grundläggande navigation och sjösäkerhet kommer att ingå. Alla kursdel tagare erbjuds att avlägga test för förarintyg sista dagen på lägret. Halva lägret (fem dygn) kommer du att vara ute och segla med skolsegelfartyget Belle Amie i  Stockholms skärgård.

På Belle Amie kommer ni att delas in i vaktlag och vara med och segla fartyget. Ni kommer att besöka många spännande ställen i skärgården. Minst en nattsegling kommer att genomföras. Du kommer att få lära dig sjövett, sjösäkerhet och grund läggande navigation. Det kommer naturligtvis bli en hel del annat också,  såsom nattnavigering, tävlingar, lägereld...

Vilka är välkomna att anmäla sig till skärgårdslägret?

Lägret vänder sig till dig som går ut 7:an och 8:an.

Var ligger lägerön?

Ön Idskär ligger några sjömil söder om Vaxholm.  (Latitud N59°22’0.773 Longitud E18°22’31.337) 

Hur ser det ut på Idskär/Belle Amie? Hur bor man?

På ön finns 14 st stugor och hus med sammanlagt ca 50 bäddar. Det finns också bastu, toa- och duschstuga, kök och Storstuga. Belle Amie har 25 bäddar fördelade på 5 stycken olika stora hytter och i salongen. Ombord finns också byssa, matsalong, toaletter, dusch och stort soldäck.


bild_3

Hur kommer bytet mellan Idskär och Belle Amie att gå till?

Ni delas upp i två grupper och kan i förväg önska om ni vill vara i samma grupp som någon/några kompisar. Båda  grupperna åker tillsammans från  Stocksunds hamn med Belle Amie första dagen. Den ena  gruppen kliver av på Idskär på väg ut och den andra gruppen seglar vidare med Belle Amie ut i Stockholms skärgård. Dag fem, 1 juli, kommer Belle Amie tillbaka till ön för att byta grupp. Fredagen den 6 juli, på eftermiddagen,  kommer Belle Amie tillbaka till Idskär och ligger där över natten, då är alltså båda grupperna samlade. Vi kommer då ha gemensamma aktiviteter med grupperna, bland annat kommer de som vill att få avlägga prov för förarintyg.

Vilka ledare finns på lägret? 

Vi som jobbar på Idskär under detta läger är personal som är fast anställda som lärare/instruktörer i Marina läroverkets gymnasie- och yrkeshögskoleverksamhet. På Belle Amie kommer vår ordinarie och mycket erfarna besättning att jobba. Vi kommer också att engagera ett antal av våra äldre och mest  erfarna elever att fungera som instruktörer, både på Idskär och på Belle Amie. 7 juli har vi familjedag då alla i familjen är välkomna!

Pris

Priset per deltagare är 9 900 kr i detta ingår helpension både på Idskär och ombord Belle Amie. Möjlighet att ta förarintyg, inkl. kursmaterial. 

Hur man anmäler sig?

Anmälan görs via hemsidan och en anmälningsavgift på 1 000 kr kommer att faktureras i samband med att du får besked om plats.
Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften på 1000 kr räknas in i den totala lägeravgiften och betalas inte tillbaka vid eventuell avbokning.

Vi har totalt 50 platser på detta läger och vi kommer att praktisera principen ”först till kvarn...”

Välkommen att göra din lägeranmälan längre ner på sidan!

Vi kommer att bjuda in alla anmälda och antagna deltagare (och anhöriga) till en förberedande informationsträff på Marina läroverket under våren 2018

Se film om lägerön Idskär  :)

Se bilder från lägerön Idskär och skolsegelfartyget Belle Amie från 2017:s Skärgårdsläger.

Aktuellt

Studentutspring 2017

Kolla in filmen

Skärgårdsläger 2018

För dig som slutar 7:an och 8:an